kerámia bevonat

Mire alkalmas a kerámia bevonat?

Azzal szeretnénk kezdeni, hogy eloszlassunk néhány tévhitet, ami a kerámia bevonat körül manapság elhangzik a piac egyes szereplői körében. Nem azt akarjuk vitatni, hogy egy jó minőségű kerámia bevonat haszontalan egy autó fényezésvédelme szempontjából, mindössze szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy nem kell túlmisztifikálni valamit, és valótlan állításokat tenni csak azért, hogy megnöveljük az eladást. Sajnos azt tapasztaljuk, hogy ez történik a kerámia bevonat piacán.

Ez hosszú távon jelentősen rossz hatással van mindazokra, akik ezen a területen szolgáltatnak, mert meginog a bizalom.
Ugyanis egy tényt nem szabad figyelmen kívül hagyni. Az ügyfél nem tájékozott. Persze, szakemberhez fordul, kikéri a tanácsát, hiszen nem ért hozzá. A szakemberek által adott információkat hitelesnek tekinti, meg van a kellő bizalom. Aztán a tapasztalat mást fog mutatni, nem minden úgy működik, ahogyan azt elmondták, és jön a csalódottság. Kifizettek egy prémium szolgáltatást, és nem azt kapták, ami az ígéretekben szerepelt. Előfordul ugyanis, hogy nem csak azoknak lesz kerámia bevonat az autójukon, akik két-három évente lecserélik azt. Bizony lesz olyan, aki négy-öt, vagy több évig is használja ugyanazt a járművet. Tapasztalatból írjuk, hiszen vannak ilyen ügyfeleink. Ők bizony hosszú távon tesztelik, és ha azt garantáltuk, hogy hét-tíz évig tudja a védelmet biztosítani, akkor annak úgy is kellene lenni. Az esetek többségében ez nem így van, ha csak nem évente 4-5 ezer kilométert futnak az autók, közben pedig fűtött garázsban állnak. Lássuk be, ez ritkán fordul elő.

Akkor most jó a kerámia bevonat, vagy nem?

Egyértelműen igen, csak tudni kell a helyén kezelni. A kerámia bevonat egy kiváló lehetőség arra, hogy védjük autónk fényezését, az alábbiaktól:

  • savas eső
  • madárürülék okozta bemarás
  • UV sugárzás
  • magas pH tartalmú mosószerek
  • kisebb karcok

És ennyi. Nem csodaszer, nem egy páncél, ahogyan azt már írtuk. Keményebb fizikai behatásoktól nem fogja megvédeni a fényezést. Ami kiemelendő tulajdonság viszont a kerámia bevonat esetében, az a rendkívül könnyű tisztíthatóság, és a hosszan tartó ragyogás. Hajszálkarcok esetén, ami egyébként a fényezést sértené, a kerámia bevonat sérül, ami viszonylag könnyen javítható.